Hé doe de deur dicht!

PODIUM BEDRIJFSVEILIGHEID

Tijdens de Brandpreventieweken zal Nederland in het teken staan van Brandveiligheid. De regionale Brandveilig Leven Acties van de Brandweer worden ondersteund door een landelijke campagne met het thema 'Hé doe de deur dicht'. Er wordt aandacht gevraagd voor twee belangrijke aspecten in Brandveiligheid: het sluiten van binnendeuren en het plaatsen van hoorbare rookmelders.

De campagne biedt interessante handvatten voor BHV­-ers om brandveiligheid in de woon- maar zeker ook in de werksituatie onder de aandacht te brengen.
De Brandpreventieweken vinden elk jaar gedurende de maand oktober plaats. In de campagne van dit jaar zijn de actiepunten uit het onderzoeksrapport van de Brandweeracademie 'Gebrand op inzicht' verwerkt. De landelijke campagne is zoals ieder jaar gericht op zowel de algemene doelgroep als de specifieke doelgroep senioren.

Hé doe de deur dicht
Uit het onderzoeksrapport van de Brandweeracademie komt naar voren dat het sluiten van de binnendeuren een positief effect heeft op de tijd die je hebt om jezelf tijdens een brand in veiligheid te brengen. Je hebt simpelweg meer kans om veilig te vluchten en gered te worden.
Maar we richten ons op twee aandachtspunten
uit het onderzoeksrapport: Het altijd sluiten van
de binnendeuren én hoorbare rookmelders. In de landelijke campagne wordt aandacht gevraagd voor rookverspreiding in de verblijfsruimte (het grootste gevaar bij brand) én tijdige alarmering van de daar aanwezige mensen.

Plaats hoorbare rookmelders
Het is van het grootste belang dat rookmelders
op de juiste wijze geplaatst zijn en ook hoorbaar
zijn. Het uitsluitend plaatsen van rookmelders in de verkeersruimte heeft maar beperkt effect als het slachtoffer zich in de brandruimte bevindt. In dat
geval zal de rookmelder te laat afgaan om nog te kunnen vluchten. Het is dus van belang niet enkel in de verkeersruimten een rookmelder te plaatsen, maar ook in de ruimten waar brand kan ontstaan en men tevens slapend kan verblijven.
Dus: Sluit binnendeuren als je gaat slapen en zorg dat je een rookmelder kunt horen.

He doe de deur dicht

Meer informatie? 
Wilt u meer informatie ontvangen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

| Link Brandpreventie V.O.F. | Pakketboot 15-B | 3991 CH Houten | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Tel : 030-6371112 | K.v.K. Utrecht 30104865 |
Bezoek aan ons kantoor kan helaas alleen na afspraak!

certifitied vca iso 9001 lid metaalunie cibv bhv keurmerk

Lees hier onze PRIVACYVERKLARING KLANT- EN LEVERANCIERSADMINISTRATIE

Levering van brandblusapparatuur, onderhoud en controles volgens NEN 2559/671 en hervulling van alle merken brandblussers. Wij zijn een REOB erkend onderhoudsbedrijf.
Leveringsvoorwaarden volgens Metaalunie.

 

Door onze landelijke dekking icm onze centrale ligging in de provincie Utrecht onderscheiden wij ons door een flexibele, klantgerichte werkwijze met persoonlijk contact, deskundig advies en een goede nazorg tegen een concurrerende prijs. In geval van spoedkeuringen of andere leverantie uitdagingen kunnnen wij binnen 24 uur acteren.
Het onderhoud aan brandblussers moet periodiek geschieden. Het onderhoud aan brandblussers dient conform de NEN 2559 uitgevoerd te worden. Het onderhoud aan brandslanghaspels dient conform de NEN-EN 671-3 uitgevoerd te worden. Brandblussers en brandslanghaspels worden tijdens het onderhoud gecontroleerd op veiligheid en inzetbaarheid.

Wij zijn deskundig om het jaarlijks periodieke onderhoud aan brandblussers, brandslanghaspels, bluswagens, verbandtrommels en noodverlichtingen uit te voeren.