Skip to main content

ONDERHOUD BRANDBLUSSER OF EEN BRANDHASPEL KEURING?

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw personeel en bezoekers. Het is daarom heel belangrijk dat uw brandblussers worden gecontroleerd en gekeurd volgens de NEN richtlijnen. Niets is zo erg dat u uw blusmiddel nodig heeft en u wordt geconfronteerd met een niet werkende brandblussers. Om dit te voorkomen is een jaarlijkse keuring van brandblussers noodzakelijk.

Bij Linkbrandpreventie hebben wij jarenlange ervaring met het keuren van brandblussers. Door onze gecertificeerde medewerkens bent u er zeker van dat de brandveiligheid in uw bedrijf goed geregeld is.

IS ONDERHOUD VAN UW BRANDBLUSSER VERPLICHT?

Het Nederlandse Normalisatie-instituut (NEN) stelt in norm NEN2559 dat uw brandblusser jaarlijks gekeurd dient te worden. We maken hierbij onderscheid tussen schuimblussers, poederblussers, CO₂-blussers en droge stijgleidingen:

  Schuimblusser Poederblusser CO₂ blusser
Standaard onderhoud 1x per jaar 1x per jaar 1x per jaar
Uitgebreide onderhoud 1 x per 5 jaar n.v.t. n.v.t.
Revisie 1 x per 10 jaar 1 x per 10 jaar 1 x per 10 jaar
Afkeur Na 20 jaar Na 20 jaar Na 20 jaar

Link brandpreventie heeft jarenlange ervaring met het op de juiste maniervan  onderhouden en keuren van alle typen brandblussers. Door deze termijnen in acht te houden garandeert u dat uw brandblussers moeiteloos door de keuring komen en bovendien naar behoren functioneren op de momenten dat het er echt om gaat. Ons kantoor bewaakt deze controles.
Wij ontzorgen u dus op uw al drukke agenda voor de jaarlijkse controle van uw brandblusser. Als het moment dat uw blussers gekeurd moeten worden in zicht is, nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen. Wij controleren uw brandblusser op locatie. Conform de NEN 2559 komen de volgende aspecten van uw brandblusser of brandslanghaspel aan bod:

  • Beschadigingen, deuken en roestvorming
  • De staat van de slang en de spuitmond
  • Lekkage
  • De leesbaarheid van het etiket en het Rijkstypekeur
  • Verzegeling
  • Druk en inslagmechanisme
  • Gewicht en inslag stoomwezen (enkel bij CO₂-blussers)
  • De leeftijd van het blustoestel

Indien al deze punten in orde plaatsen wij een onderhoudssticker op uw brandblusser of brandslanghaspel of stijgleiding. U bent dan weer een jaar lang verzekerd van een goed functionerend blusmiddel.

Wilt u meer informatie? Vul dan ons contact formulier in.