ONDERHOUD BRANDBLUSSER OF EEN BRANDHASPEL KEURING?

Als ondernemer bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw personeel en bezoekers. Het is daarom heel belangrijk dat uw brandblussers worden gecontroleerd en gekeurd volgens de NEN richtlijnen. Niets is zo erg dat u uw blusmiddel nodig heeft en u wordt geconfronteerd met een niet werkende brandblussers. Om dit te voorkomen is een jaarlijkse keuring van brandblussers noodzakelijk.

Bij Linkbrandpreventie hebben wij jarenlange ervaring met het keuren van brandblussers. Door onze gecertificeerde medewerkens bent u er zeker van dat de brandveiligheid in uw bedrijf goed geregeld is.

IS ONDERHOUD VAN UW BRANDBLUSSER VERPLICHT?

Het Nederlandse Normalisatie-instituut (NEN) stelt in norm NEN2559 dat uw brandblusser jaarlijks gekeurd dient te worden. We maken hierbij onderscheid tussen schuimblussers, poederblussers, CO₂-blussers en droge stijgleidingen:

  Schuimblusser Poederblusser CO₂ blusser
Standaard onderhoud 1x per jaar 1x per jaar 1x per jaar
Uitgebreide onderhoud 1 x per 5 jaar n.v.t. n.v.t.
Revisie 1 x per 10 jaar 1 x per 10 jaar 1 x per 10 jaar
Afkeur Na 20 jaar Na 20 jaar Na 20 jaar

Link brandpreventie heeft jarenlange ervaring met het op de juiste maniervan  onderhouden en keuren van alle typen brandblussers. Door deze termijnen in acht te houden garandeert u dat uw brandblussers moeiteloos door de keuring komen en bovendien naar behoren functioneren op de momenten dat het er echt om gaat. Ons kantoor bewaakt deze controles.
Wij ontzorgen u dus op uw al drukke agenda voor de jaarlijkse controle van uw brandblusser. Als het moment dat uw blussers gekeurd moeten worden in zicht is, nemen wij contact met u op om een afspraak in te plannen. Wij controleren uw brandblusser op locatie. Conform de NEN 2559 komen de volgende aspecten van uw brandblusser of brandslanghaspel aan bod:

  • Beschadigingen, deuken en roestvorming
  • De staat van de slang en de spuitmond
  • Lekkage
  • De leesbaarheid van het etiket en het Rijkstypekeur
  • Verzegeling
  • Druk en inslagmechanisme
  • Gewicht en inslag stoomwezen (enkel bij CO₂-blussers)
  • De leeftijd van het blustoestel

Indien al deze punten in orde plaatsen wij een onderhoudssticker op uw brandblusser of brandslanghaspel of stijgleiding. U bent dan weer een jaar lang verzekerd van een goed functionerend blusmiddel.

Wilt u meer informatie? Vul dan ons contact formulier in.

| Link Brandpreventie V.O.F. | Pakketboot 15-B | 3991 CH Houten | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Tel : 030-6371112 | K.v.K. Utrecht 30104865 |
Bezoek aan ons kantoor kan helaas alleen na afspraak!

certifitied vca iso 9001 lid metaalunie cibv bhv keurmerk

Lees hier onze PRIVACYVERKLARING KLANT- EN LEVERANCIERSADMINISTRATIE

Levering van brandblusapparatuur, onderhoud en controles volgens NEN 2559/671 en hervulling van alle merken brandblussers. Wij zijn een REOB erkend onderhoudsbedrijf.
Leveringsvoorwaarden volgens Metaalunie.

 

Door onze landelijke dekking icm onze centrale ligging in de provincie Utrecht onderscheiden wij ons door een flexibele, klantgerichte werkwijze met persoonlijk contact, deskundig advies en een goede nazorg tegen een concurrerende prijs. In geval van spoedkeuringen of andere leverantie uitdagingen kunnnen wij binnen 24 uur acteren.
Het onderhoud aan brandblussers moet periodiek geschieden. Het onderhoud aan brandblussers dient conform de NEN 2559 uitgevoerd te worden. Het onderhoud aan brandslanghaspels dient conform de NEN-EN 671-3 uitgevoerd te worden. Brandblussers en brandslanghaspels worden tijdens het onderhoud gecontroleerd op veiligheid en inzetbaarheid.

Wij zijn deskundig om het jaarlijks periodieke onderhoud aan brandblussers, brandslanghaspels, bluswagens, verbandtrommels en noodverlichtingen uit te voeren.