Skip to main content

Controle en onderhoud Droge Blusleidingen

Droge blusleidingen worden toegepast in grote of hoge (bv flats, winkelcentrum of kantoren) gebouwen als blusvoorziening voor de brandweer.
De droge blusleidingen bestaan meestal uit een verzinkte stalen pijp met 1 voedingspunt. Deze hebben per verdieping een brandkraan.
Met goed onderhoud van de droge blusleidingen helpt u de brandweer om een brand sneller onder controle te krijgen. Het is daarom van groot belang dat de droge blusleidingen en de brandkranen jaarlijks worden onderhouden. Dit onderhoud valt onder NEN norm 1594.

U kunt bij Van Linkbrandpreventie V.O.F. terecht voor alle werkzaamheden rondom droge blusleidingen (droge stijgleiding of droge brandleiding wordt ook veel gebruikt).
Wij zijn gespecialiseerd in montage, reparatie, onderhoud (keuring) en periodiek onderhoud van droge blusleidingen (volgens NEN 1594).

Hieronder staan globaal de stappen beschreven voor het onderhoud en controle van de droge blusleiding:

Inspectie droge blusleiding:
• Jaarlijks een visuele inspectie van de leiding zelf, dit gebeurt normaliter tijdens de jaarlijkse controle van de kranen;
• De leiding heeft ook een 5-jaarlijkse keuring nodig, dit houdt in dat de leiding gevuld moet worden met water en dan op druk wordt gezet (afgeperst op 16, 24 of 60 Bar). Mochten er tijdens het vullen lekkages optreden, dan worden deze indien mogelijk direct gerepareerd. Is dit niet mogelijk dan wordt er een reparatie voorstel gedaan.
• Na het 5-jaarlijks onderhoud wordt er een keuring certificaat afgegeven. De leiding wordt voorzien van een keuringsticker. 

Voordelen jaarlijkse controle droge blusleidingen
Met de jaarlijkse controle (keuren) van uw droge blusleidingen heeft u een aantal belangrijke voordelen:
• U voldoet aan alle wettelijke eisen;
• Wij helpen u in 1 bezoek ook met het onderhoud van blussers, brandslanghaspels, BHV koffers en noodverlichting armaturen,
• De droge blusleidingen zijn gebruiksklaar;

pers unit droge blusleiding

Droge blusleiding nodig?
Indien u droge blusleidingen nodig heeft of u wilt uw bestaande droge blusleidingen vervangen, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Onderhoudsovereenkomst
Jaarlijkse controle van uw droge blusleidingen op basis van een onderhoudsovereenkomst in combinatie met andere controles en keuringen, van bijvoorbeeld de brandblussers en/of brandmeldinstallatie, is bij ons mogelijk.