Controle en onderhoud Droge Blusleidingen

Droge blusleidingen worden toegepast in grote of hoge (bv flats, winkelcentrum of kantoren) gebouwen als blusvoorziening voor de brandweer.
De droge blusleidingen bestaan meestal uit een verzinkte stalen pijp met 1 voedingspunt. Deze hebben per verdieping een brandkraan.
Met goed onderhoud van de droge blusleidingen helpt u de brandweer om een brand sneller onder controle te krijgen. Het is daarom van groot belang dat de droge blusleidingen en de brandkranen jaarlijks worden onderhouden. Dit onderhoud valt onder NEN norm 1594.

U kunt bij Van Linkbrandpreventie V.O.F. terecht voor alle werkzaamheden rondom droge blusleidingen (droge stijgleiding of droge brandleiding wordt ook veel gebruikt).
Wij zijn gespecialiseerd in montage, reparatie, onderhoud (keuring) en periodiek onderhoud van droge blusleidingen (volgens NEN 1594).

Hieronder staan globaal de stappen beschreven voor het onderhoud en controle van de droge blusleiding:

Inspectie droge blusleiding:
• Jaarlijks een visuele inspectie van de leiding zelf, dit gebeurt normaliter tijdens de jaarlijkse controle van de kranen;
• De leiding heeft ook een 5-jaarlijkse keuring nodig, dit houdt in dat de leiding gevuld moet worden met water en dan op druk wordt gezet (afgeperst op 16, 24 of 60 Bar). Mochten er tijdens het vullen lekkages optreden, dan worden deze indien mogelijk direct gerepareerd. Is dit niet mogelijk dan wordt er een reparatie voorstel gedaan.
• Na het 5-jaarlijks onderhoud wordt er een keuring certificaat afgegeven. De leiding wordt voorzien van een keuringsticker. 

Voordelen jaarlijkse controle droge blusleidingen
Met de jaarlijkse controle (keuren) van uw droge blusleidingen heeft u een aantal belangrijke voordelen:
• U voldoet aan alle wettelijke eisen;
• Wij helpen u in 1 bezoek ook met het onderhoud van blussers, brandslanghaspels, BHV koffers en noodverlichting armaturen,
• De droge blusleidingen zijn gebruiksklaar;

pers unit droge blusleiding

Droge blusleiding nodig?
Indien u droge blusleidingen nodig heeft of u wilt uw bestaande droge blusleidingen vervangen, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Onderhoudsovereenkomst
Jaarlijkse controle van uw droge blusleidingen op basis van een onderhoudsovereenkomst in combinatie met andere controles en keuringen, van bijvoorbeeld de brandblussers en/of brandmeldinstallatie, is bij ons mogelijk.

| Link Brandpreventie V.O.F. | Pakketboot 15-B | 3991 CH Houten | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | Tel : 030-6371112 | K.v.K. Utrecht 30104865 |
Bezoek aan ons kantoor kan helaas alleen na afspraak!

certifitied vca iso 9001 lid metaalunie cibv bhv keurmerk

Lees hier onze PRIVACYVERKLARING KLANT- EN LEVERANCIERSADMINISTRATIE

Levering van brandblusapparatuur, onderhoud en controles volgens NEN 2559/671 en hervulling van alle merken brandblussers. Wij zijn een REOB erkend onderhoudsbedrijf.
Leveringsvoorwaarden volgens Metaalunie.

 

Door onze landelijke dekking icm onze centrale ligging in de provincie Utrecht onderscheiden wij ons door een flexibele, klantgerichte werkwijze met persoonlijk contact, deskundig advies en een goede nazorg tegen een concurrerende prijs. In geval van spoedkeuringen of andere leverantie uitdagingen kunnnen wij binnen 24 uur acteren.
Het onderhoud aan brandblussers moet periodiek geschieden. Het onderhoud aan brandblussers dient conform de NEN 2559 uitgevoerd te worden. Het onderhoud aan brandslanghaspels dient conform de NEN-EN 671-3 uitgevoerd te worden. Brandblussers en brandslanghaspels worden tijdens het onderhoud gecontroleerd op veiligheid en inzetbaarheid.

Wij zijn deskundig om het jaarlijks periodieke onderhoud aan brandblussers, brandslanghaspels, bluswagens, verbandtrommels en noodverlichtingen uit te voeren.