Skip to main content

Vanaf 2022 rookmelder verplicht,
maar installeer ze nu!

Rookmelders per 1 juli 2022 ook in bestaande bouw verplicht

In elk huis in Nederland moet per 1 juli 2022 op iedere verdieping een rookmelder hangen. Die verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar minister Knops wil dat die regelgeving ook voor bestaande bouw gaat gelden. Hij geeft hiermee gehoor aan het advies van onder meer Brandweer Nederland en gemeenten om rookmelders voor iedere woning in Nederland verplicht te stellen. Aangezien bij brand de meeste slachtoffers vallen door het inademen van rook, kan een maatregel als deze mensenlevens redden. Jaarlijks 13 levens, om precies te zijn…

Minister Knops: “De meeste slachtoffers van brand vallen door het inademen van rook. Rookmelders redden dus mensenlevens. Uit TNO-onderzoek van afgelopen jaar blijkt dat rookmelders in alle woningen het risico op dodelijke slachtoffers vermindert. Daarom wil ik het Bouwbesluit op dit punt aanpassen en rookmelders niet alleen verplicht stellen voor nieuwbouw maar ook voor bestaande bouw.”

Bekijk hieronder hoe we u kunnen helpen op het gebied rookmelders, hittemelders, koolmonoxidemelders en installatie.

EI650(RF) ROOKMELDER

Rookmelder Ei650(RF)

De Ei650 is een optische rookmelder met lithium batterij die niet vervangen hoeft te worden en maar liefst 10 jaar meegaat: dat is het gemak van de Ei650 rookmelder.

De Ei650RF rookmelder staat garant voor veiligheid zonder daar veel onderhoud voor te hoeven verrichten. De 10-jaars lithium batterij hoeft tijdens de levensduur van de melder niet vervangen te worden. De rookmelder is standaard draadloos koppelbaar dankzij de meegeleverde RF-module.

Hittemelder Ei603C

De Ei603C hittemelder wordt gekenmerkt door haar compacte design. De melder wordt gevoed door een 9V alkaline batterij. De hittemelder kan zowel draadloos (optioneel) als bedraad worden gekoppeld en is daarom een uitstekende keuze om een gehele woning te voorzien van veiligheid op plekken waar een rookmelder niet voldoet.

EI603C HITTEMELDER
EI3016(RF) OPTISCHE ROOKMELDER

Ei3016(RF) Optische Rookmelder

Met de Ei3016 optische rookmelder ben je zelfs bij de kleinste brand verzekerd van brandveiligheid. De optische rooksensor detecteert smeulbranden. Dankzij het design van de rookkamer, het geïntegreerde insectenscherm en unieke automatische stofcompensatie is er nauwelijks kans op vals alarm. De Ei3016 rookmelder is zowel draadloos als bedraad koppelbaar en ideaal voor toepassing in de hal, overloop en woonkamer.

De Ei3016RF is standaard uitgerust met een RF-module om draadloos te koppelen

Ei3014 Hittemelder

De Ei3014 hittemelder is voorzien van onze geteste en verbeterde hittesensor. Dankzij de kleinere thermische massa reageert de melder sneller wanneer een temperatuur van 58°C wordt bereikt. De melder is zowel draadloos als bedraad koppelbaar. De Ei3014 hittemelder wordt vooral toegepast in keukens en garages en is de beste oplossing voor detectie van hoge temperaturen bij grote vlambranden.

EI3014 HITTEMELDER
EI3018 KOOLMONOXIDEMELDER

Ei3018 Koolmonoxidemelder

Met de Ei3018 koolmonoxidemelder ben je verzekerd van koolmonoxideveiligheid. De melder heeft een bewezen kwalitatieve elektrochemische sensor die de aanwezigheid van koolmonoxide doorlopend opspoort. Gaat het alarm af, dan geeft de flitssnelheid van het rode LED-licht de aanwezige hoeveelheid koolmonoxide aan. Elke melder is daarnaast absoluut accuraat. Iedere sensor wordt individueel gekalibreerd en getest in koolmonoxidegas. De koolmonoxidemelder is koppelbaar, zowel bedraad als draadloos.

Ei208WRF Koolmonoxidemelder

De koolmonoxidemelder Ei208WRF is voorzien van een lithium batterij. Met deze voeding ben je 10 jaar verzekerd van koolmonoxideveiligheid. De melder is standaard draadloos koppelbaar en voorzien van AudioLINK. Het koolmonoxideniveau wordt iedere 50 seconden gemeten door de hoogwaardige sensor. Met de Ei208WRF koolmonoxidemelder ben je verzekerd van een tijdige melding bij dreigend koolmonoxidegevaar.

EI208WRF KOOLMONOXIDEMELDER